Edebiyat ve Film dersinin konuğu Kostüm Tasarımcı İnci Kangal ÖZGÜR oldu

ÇOMÜ İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü Online Seminerlerinde Tiyatro ve Dizi Kostümleri Tasarımcısı İnci Kangal Özgür’ü konuk etti.

4. Sınıf öğrencilerinin seçmeli dersi olan ve Öğretim Görevlisi Öznur Doğangün tarafından verilen Edebiyat ve Film Dersine katılan Özgür, moderatörlüğünü son sınıf öğrencisi Gökçe Çiçek Genel’in yaptığı seminer vasıtasıyla öğrencilere mesleğini anlattı.

Kostüm Tasarımcılığının Türkiye ve dünyadaki gelişimini ve uygulamaları anlatan genç tasarımcı, Devlet Tiyatroları deneyimini ve bir oyun çalışılırken  katedilen aşamaları anlattı.
Film endüstrisi ve bu endüstride edindiklerinide öğrencilere aktaran Özgür hayatından bazı kesitleri de öğrencilerle paylaştı.

Öğrencilerin yoğun ilgisinden son derece mutlu olan İnci Kangal Özgür ÇOMÜ öğrencileri ile bundan sonraki yıllarda da buluşmak istediğini söyledi.

İnci Kangal Özgür, Yeditepe Üniversitesinin Moda ve Tekstil Tasarımı bölümünde lisansını tamamladıktan sonra, Washington Üniversitesinin Kostüm Tasarımı bölümünde masterını yaparak eğitimini bu alanda ileri bir seviyeye taşımıştır.
Birçok film ve reklamın yanısıra, İstanbul, Ankara, Adana, Erzurum, Bursa Devlet Tiyatrolarında, Washington Üniversitesi ve Broadway’de Kostüm Tasarımları gerçekleştirmiştir.
Üniversitelerarası Tiyatro Festivali’nde, Lefty’yi beklerken oyunu ile  En İyi Kostüm Tasarımı ve Kagider için Dünya Bankası Tasarım Ödüllerine layık görülmüştür.
Kendisi aynı zamanda Kulis Vintage adlı mağazanın kurucusudur ve 2016’dan beri Sinan Saraçoğluyla beraber bu mağazayı yürütmektedir.