Edebiyat ve Film dersinin konuğu Yönetmen Ali Adnan ÖZGÜR'dü

ÇOMÜ mezunu Altın Portakallı Yönetmen Ali Adnan Özgür İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü öğrencileriyle buluştu.

İngiliz Dili ve Edebiyatı Film ve Edebiyat  dersine konuk olan Ali Adnan Özgür dersi alan öğrenciler ile sanat ve yönetmenlik üzerine sohbet etti.
Moderatörlüğünü  İDE 4. Sınıf öğrencisi Gülşah Kazancının yaptığı söyleşide, Yönetmen Özgür
ÇOMÜ’de geçen öğrencilik yıllarını ve sonrasında yaptığı tercihler sonucunda geçtiği film endüstrisinde yaşadığı tecrübeleri öğrencilere aktardı ve çektiği filmlerdeki düşünce tarzını ve uygulamaları anlattı.

Öğrencilerin soruları ve yorumlarıyla zenginleşen seminer sonunda Öğretim Görevlisi Öznur Doğangün Ali Adnan Özgür’e teşekkür ederek sonraki dönemlerde de benzer söyleşiler vasıtasıyla öğrencilerini sektörden uzmanlar ile buluşturacaklarını söyledi..

Ali Adnan Özgür, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Kamu Yönetimi alanında lisans derecesini tamamladı ve  sonrasında Kadir Has Üniversitesi’nde film ve drama alanında yüksek lisansını bitirdi.

Hem yerli hem de yabancı projelerde stajyerlik yapan ve yapım asistanlığı, yapım amirliği gibi çeşitli görevlerde de bulunan genç yönetmen Erkan Can’ın başrolünü üstlendiği ve 9. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali Jüri Özel Ödülü kazanan Köy Enstitülerini konu alan Toprağın Çocukları isimli filmiyle 2012 yılında yönetmenlik kariyerine başladı.
Kan Parası, Adana İşi gibi filmlerin hem yönetmenlik hem de yapımcılık görevlerini üstlenen Özgür, Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nde  Yönetmenlik dersleri de vermektedir.